Koningsdag

Koningsdag 2022 bij Bootje Den Haag

Eindelijk kunnen we weer Koningsdag vieren zoals we het gewend zijn. 's avonds dansen in de binnenstad, 's ochtends naar de vrijmarkt, een boottocht met bier en nootjes en daarna op weg naar één van de Haagse Koningsdag-festivals. Bij Bootje Den Haag vieren we de verjaardag van de Koning vanaf het water met speciale arrangementen en een oranje versierde borrelboot.

Er is van alles te doen en wij varen je er naar toe.

The Life I Live Festival

Op Koningsnacht, de avond voor Koningsdag, staat Den Haag traditiegetrouw in het teken van het groots opgezette festival The Life I Live. Met meer dan 60 acts en een grote diversiteit aan muziekstijlen laat The Life I Live het hart van het Haagse centrum de Koningsnacht sneller kloppen. Check hier de voorlopige line up.

Nationale Geraniummarkt 

Al bijna 60 jaar is er op het Lange Voorhout op Koningsdag de traditionele Geraniummarkt. De standhouders bieden een ruime keuze aan geraniums, zomerbloeiende perkplanten, kuipplanten, vaste planten, vetplanten en kleine heesters. Ook voor tuinartikelen als plantenkuipen, bloembakken en klein tuingereedschap kun je op de markt terecht. Lees hier meer over de Geraniummarkt.

Koningskermis 

Van vrijdag 8 april tot en met woensdag 27 april wordt het Malieveld weer wordt omgetoverd tot een groots reizend pretpark met attracties voor jong en oud, voor elk wat wils én betaalbaar! De kermis op het Frederik Hendrikplein start op 22 april tot en met 5 mei 2022.

Kingsworld in het Zuiderpark 

Vier Koningsdag 2022 in het Haagse Zuiderpark bij Kingsworld en geniet hier van verschillende soorten muziek van Nderlandse artietsten. Zo wordt de mainstage het podium met de grote Nationale artiesten van dit moment. Daarnaast zal in het toepasselijk genaamde “Huis van Oranje” het Nederlandse lied worden gezongen door artiesten met Nationale allure.  Check hier het programma.

Een compleet overzicht van alle Koningsdag festiviteiten kun je op de website van toeristisch en cultureel Den Haag vinden.

Zullen we een er samen een leuke dag van maken?


Vorige
Vorige

Varend Corso Westland